Червоне м'ясо назвали небезпечним продуктом

Медики з Сінгапуру зв'язали вживання червоного м'яса з підвищеним ризиком розвитку ниркової недостатності, тоді як використання в їжі інших джерел білка корисно. Дослідження опубліковане в Journal of the American Society of Nephrology, коротко про нього повідомляє видання EurekAlert!

Учені протягом 15,5 років відстежували стан здоров'я більше 63 тисяч дорослих китайців, що проживають в Сінгапурі. Ці люди, як відзначають фахівці, інтенсивно вживають червоне м'ясо, з якого 97 відсотків припадає на свинину. Іншими джерелами білка виступала птиця, риба, яйця, молочні продукти і бобові.

Висока частка червоного м'яса в раціоні людей (у 25 відсотків, які найбільш зловживають продуктом) на 40 відсотків підвищує ризик виникнення хронічної хвороби нирок, порівняно з тими, хто використовує його в раціоні не так активно

Птахи, риба, яйця і молочні продукти не чинили негативного впливу на стан нирок, тоді як вживання бобових незначно поліпшувало їх захисну функцію. Медики рекомендують у разі виникнення необхідності, перейти на інші джерела білка, крім м'яса.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення