Чеський міністр звинуватив Росію у фінансуванні перевезень біженців до ЄС

 РБК-Україна

Найближчим часом ослаблення потоку біженців, які прагнуть до країн Євросоюзу, не передбачається. Таку думку Стропніцкій висловив в інтерв'ю газеті MF DNES, повідомляє «Радіо Прага».

За словами міністра, біженців по території Балканського півострова до Шенгенської кордоні перевозять автобуси, імовірно «фінансуються з Росії», відзначає радіостанція.

«У мене є інформація, яку я не можу стовідсотково підтвердити, але й не вірити їй у мене немає приводу», - сказав Стропніцкій. Як саме Росія може «фінансувати» автобусні перевезення мігрантів, з повідомлення радіостанції неясно.

Міністр додав, що мова, на його думку, йде про «масивної кампанії, націленої на Європейський союз». Він висловив думку, що «згуртований і міцний Євросоюз» не є метою Росії.

У Кремлі назвали дивними повідомлення про можливе фінансування перевезення біженців Москвою. На питання, як прес-секретар президента Дмитро Пєсков може прокоментувати цю інформацію, той відповів: «Як безпідставні, якщо дійсно такі заяви мали місце. Вони щонайменше дивні ».

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила підвищення податків через ситуацію з потоком біженців в Євросоюзі. Раніше видання Bild з посиланням на дані секретного урядової доповіді Німеччини повідомляло, що влада країни очікують прибуття в країну до 1500000 мігрантів в 2015 році.

Європа зіткнулася з найбільшою хвилею міграції з середини 1990-х років. Десятки тисяч переселенців з Сирії, Афганістану, Лівії та інших країн-якими способами намагаються дістатися до Німеччини, Великобританії і низки інших держав Євросоюзу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення