Чи спробує Путін захопити нові міста: в Україні дали прогноз

 ONLINE.UA

Росія зараз не намагатиметься захопити нові міста в Україні, адже їй це невигідно з економічної точки зору.

Таку думку в інтерв’ю ONLINE.UA висловив військовий інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі.

"Я просто не думаю, що їм (Росії та проросійським бойовикам) це потрібно. Якщо я не помиляюся, російський корабель, який заходить до Криму, в будь-якому іншому порту світу повинен бути заарештований, правильно? Навіщо їм, наприклад , захоплювати південну смугу? Або Маріуполь? Зараз йде торгівля. Маріуполь відправляє, поставляє і так далі. Але як тільки вони захоплять Маріуполь — як порт він впаде. Це невигідно ні російській, ні українській стороні. Одеса — те ж саме", — говорить він.

"Їм це абсолютно не потрібно. Фактично торгівля йде між ворогами — між Україною і так званими окремими районами (окупованими районами Донецької і Луганської областей). Торгують не тільки ті 300 підприємств, яким це офіційно дозволено, а набагато більше. За фактом є повномасштабна торгівля, так звана контрабанда. Юридично це контрабандою назвати не можна — адже йдеться про територію України. А фактично вона є. Так навіщо захоплювати порти? Навіщо захоплювати південну смугу, Одесу, Маріуполь? Їм вигідніше залишити все як є", — додав Цві Аріелі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення