Чим в Україні лікують від коронавірусу: МОЗ назвало препарати (відео)

Після схвалення Міністерством охорони здоров'я коронавірус в Україні лікуватимуть комплексом препаратів проти малярії, ревматоірного артриту і ВІЛ-інфекції, які показали хороші результати в інших країнах. Таку позицію озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в середу, 1 квітня.

Поки, за його словами, лікують окремі симптом, проте специфічні схеми вже до кінця 1 квітня мають бути схвалені комісією експертів МОЗ. У рамках брифінгу був названий препарат "Плаквеніл", який використовують проти малярії.

"Доказовою бази щодо специфічної терапії коронавірусу ВООЗ поки що не оприлюднила. У той же час у нас є локальні протоколи деяких країн про застосування препаратів, якими лікують малярію, ревматоїдний артрит і ВІЛ-інфекцію. Саме комбінація цих препаратів у певних клінічних станах може бути допущена для лікування коронавірусу. Однак всі дози і показники препаратів найближчим часом будуть визначені Міністерством охорони здоров'я в наказі, яким дозволять використання зазначених ліків", – пояснив він.

Він також заспокоїв українців, що все лікування від коронавірусу в комунальних лікарнях буде безкоштовним. Із 1 квітня починає діяти спеціальний тариф, який буде виплачуватися медустановам, де лікують хворих на COVID-19.

Нагадаємо, станом на 1 квітня, кількість підтвержденних випадків коронавірусу в Україні становить 669.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення