Чиновник примудрився вкрасти навіть на будівництві оборонних споруд в АТО

 Joinfo.ua

Як повідомляє прес-служба СБУ, один з керівників Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, якого звільнили лише влітку цього року, організував угоду, за схемою якої і вдалося вкрасти кошти, передає Joinfo.ua.

Високопоставлений чиновник чинив тиск на керівництво місцевих державних підприємств, вимагаючи від них, щоб ті виділяли кошти нібито на термінове будівництво інженерних оборонних споруд. При цьому чиновник посилався нібито на відсутність коштів у державному бюджеті України. Чиновник давав реквізити якоїсь комерційної структури, на які держпідприємства повинні були перерахувати гроші. Таким чином, на рахунку фірми, яка не має ніякого відношення до будівництва фортифікаційних об'єктів, повинні були надійти 1,5 мільйона гривень. Завдяки оперативному втручанню співробітників спецслужби більшу частину платежів вдалося скасувати. Решта суми - блокована на рахунках "підприємців".

Відкрито кримінальну виробництво за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності колишнього чиновника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення