Чиновники Укртраснсбезпеки через два місяці після обшуків знову погоріли на хабарі

Не пройшло і двох місяців як оперативниками обласного Управління захисту економіки Нацполіції задокументовано чергових посадовців управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області, які організували злочинну схему отримання неправомірних вигод за видачу дозволів на перевезення вантажів за межі території України. Чиновники отримували хабарі як через поповнення банківських карткових рахунків, так і безпосередньо «в руки». Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

13 вересня оперативники обласного Управління захисту економіки спільно із слідчими Головного управління Нацполіції області за процесуального керівництва прокуратури області затримали двох посадовців управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області, які вимагали та отримали від фізичної особи чергову неправомірну вигоду за видачу дозволу на перевезення вантажу за межі України.

Вказана злочинна схема працювала тривалий час. Задокументовано ще 22 аналогічних факти. Загальна сума отриманих неправомірних вигод становить понад 50 тис. грн.

Цього ж дня проведено 8 санкціонованих обшуків, за результатами яких виявлено та вилучено понад 15 тис. дол. США, 2 тис. Євро, 15 тис. грн. та 12 банківських карток, на які перераховувалися кошти.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України. Санкція статті передбачає покарання від 3-х до 7-ми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні просади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення