Чиновників Укрзалізниці підозрюють у багатомільйонній розтраті - СБУ

 СБУ

СБУ спільно з Генпрокуратурою проводить досудове розслідування за фактом заволодіння посадовцями Укрзалізниці та комерційного підприємства Смарт менеджер 21 мільйоном гривень держкоштів. Як повідомляє прес-центр СБУ, Укрзалізниця уклала договори про організацію та висвітлення в ЗМІ своєї діяльності, підготовку аналітичних матеріалів, новин, сюжетів, послуг з досліджень та проведення тренінгу персоналу.

Зазначені послуги не надавалися, а кошти були відмиті через фіктивні структури, зазначили в СБУ. Під час обшуків в офісних і домашніх приміщеннях чиновників були вилучені документи, що вказують на проведення безтоварних операцій з Укрзалізницею.

Крім того, в офісному приміщенні фірми, яка працювала з Укрзалізницею, знайдені "незаперечні докази замовлень чорного PR щодо політиків, бізнесменів, представників органів влади". Бюджет медіа-активності підприємства, яке спеціалізувалося на поширенні в Інтернеті та ЗМІ замовленої інформації для дестабілізації ситуації в країні, досягав кілька мільйонів гривень на місяць.Крім того, в приміщенні одного з чиновників комерційного підприємства знайдені матеріали, що підтверджують зв'язки з ДНР, зокрема інформацію про осіб, які знімали готівку для потреб сепаратистів.

"Зараз перевіряється інформація про співпрацю підприємства з ЛДНР з метою дестабілізації ситуації в Україні із залученням різних ЗМІ. Слідчі дії тривають", - зазначили в прес-центрі СБУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення