"Чистка зброї - ідеальний спосіб приховати вбивство": журналіст Стогній про версії смерті Тимчука

 FaceNEWS

Коментувати причини трагічної загибелі народного депутата Дмитра Тимчука поки рано. Це може бути як нещасним випадком або самогубством, так і вбивством або його інсценуванням. Що відбулося насправді - допоможуть встановити безліч експертиз. Про це в коментарі FaceNews.ua розповів автор проекту «Надзвичайні новини», журналіст-криміналіст Костянтин Стогній.

«У моїй практиці, військовій та міліцейській, доводилося стикатися з тим, що більшість трагічних випадків (самогубств через необережність, - Ред.) відбуваються саме під час чищення вогнепальної зброї. Тому що порушуються правила зберігання зброї. Деякі люди, в основному цивільні, досилають патрон в патронник. Коли під час чистки вони від'єднують магазин, то не пам'ятають, що в патроннику вже є патрон, і натискають спусковий гачок. Інша справа: навіщо цілитися в себе?», - зазначає Стогній.

Як відомо, за попередньою версією правоохоронців, Тимчук у себе вдома чистив нагородну зброю і з необережності вистрілив собі в голову.

Стогній зауважує, що чистка зброї є дуже зручним фактором, щоб приховати сліди замаху.

«Підтвердити або спростувати це можуть експертизи: трасологичні і балістичні. Необхідно дивитися, під яким кутом куля зайшла в тіло - природним чи ні. І ще багато різних інших речей», - пояснює журналіст.

За його словами, без проведення низки експертиз говорити рано про те, що сталося з Тимчуком - нещасний випадок, вбивство або самогубство.

«Хоча, сама по собі смерть і наступні дії деяких наближених до загиблого чиновників і народних депутатів наводять на сумні думки. Це ж не гра все-таки», - говорить Стогній.

Мова про піст в Facebook Антона Геращенка, який спочатку написав про загибель свого соратника, потім досить швидко приховав публікацію, і заново відкрив, але вже з правками.

«Але, з іншого боку, в українській історії є свіжі приклади, коли робиться заява про вбивство відомої людини. Наприклад, журналіста або народного депутата. А через деякий час він воскресає (в травні 2018 го інсценували вбивство журналіста Аркадія Бабченко, - Ред.). Все це - для реалізації якихось оперативних заходів. Тому зараз говорити що-небудь дуже рано», - підсумував Стогній.

Нагадаємо, раніше полковник Держприкордонслужби України, журналіст Олег Слободян назвав попередню версію смерті Тимчука - сумнівною.

Слободян наголосив, що Тимчук добре розбирався у військовій справі. Заодно він виключив версію сп'яніння.

«Дмитро Тимчук був професійним військовим, взагалі не вживав алкоголь. Версія про випадковий постріл виглядає сумнівною », - зазначив Слободян.

Як відомо, правоохоронці розглядають три версії загибелі народного депутата з фракції «Народний фронт», координатора групи «Інформаційне опір» Дмитра Тимчука: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення