Чоловік, з вини якого загинуло 73 людини, відбувся дрібним штрафом

 Intermarium

Комінтернівський районний суд Харкова визнав винним постачальника метанолу, що використовувався для виготовлення сурогатного алкоголю, жертвами якого стали 73 людини, і призначив йому штраф у розмірі 1700 грн.

Про це сказано у вироку, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень

“Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.321 (незаконне виробництво, придбання, перевезення та збут отруйних речовин – ІФ) КК України та призначити покарання у вигляді штрафу в сумі… 1700 грн”, – йдеться у документі.

У мотивувальній частині документа зазначено, що обвинувачений, не будучи суб’єктом підприємницької діяльності, в серпні-вересні 2016 року декілька разів придбав у ТОВ “Продмашстрой” метанол (у цілому – 5101 л), який потім перепродував харків’янину, який займався виготовленням і реалізацією сурогатного алкоголю, який спровокував серію отруєнь, зокрема зі смертельними наслідками.

“У фіскальної служби (яка розслідує цю справу – ред.) немає ніяких доказів того, що людина знала, для чого покупець використовує куплений метанол. Він думав, що продає сировину для виробництва очищувача для скла”, – пояснили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Також у прокуратурі повідомили, що у справі про виробництво та реалізацію сурогатного алкоголю, що викликав серію отруєнь, зокрема зі смертельними наслідками, проходить 11 підозрюваних.

Це люди, які безпосередньо виготовляли отруту і продавали її людям. Навіть після перших смертей вони не зупинили продаж. Ось ця група людей, на думку слідства, і відповідальна за смерті”, – додали у відомстві.

Нагадаємо, за офіційними даними, на кінець листопада 2016 року в Україні були зареєстровані 150 випадків отруєнь небезпечним алкоголем, з них 73 із летальним результатом. Згідно з результатами судмедекспертизи у 60-ти померлих був виявлений у крові метиловий спирт

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення