Чоловіки-політики в Нідерландах надінуть міні-спідниці на захист прав жінок

 ТАСС

Після подій в Кельні молодіжні рухи відразу чотирьох великих голландських партій вирішили заступитися за європейських жінок.

З цією метою 16 січня на центральній площі Дам в Амстердамі вони організовують акцію зі спеціальним дрес-кодом: обов'язковою як для жінок, так і для чоловіків стане міні-спідниця.

Таким чином організатори мають намір не тільки проявити свою солідарність з жінками, але і висловити невдоволення заявою мера Кельна Генрієтти Рекер.

Після того, як у новорічну ніч сотні дівчат і жінок були пограбовані і піддалися домаганням з боку молодих людей в основному арабської зовнішності, градоначальниця запропонувала представницям слабкої статі "триматися на відстані витягнутої руки" від незнайомців.

Ця ідея явно припала до душі молоді з голландської Партії праці, руху "Демократи-66", Соціалістичної партії та партії "Зелені ліві".

"Не жінки, а чоловіки повинні триматися на відстані витягнутої руки.Занадто часто провину за сексуальне насильство покладають на самих жінок: мовляв, не треба було одягати міні-спідницю. Але це не вирішення проблеми. Міні-спідниці не винні", - написали молоді політики-чоловіки на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook з закликом до всіх бажаючих приєднатися до акції.

"Тому ми вирішили помінятися ролями і віддати належне спідниць і пов'язаної з ними волі, - підкреслили вони. - Ми оголюємо свої коліна на користь вільного суспільства, де жінки можуть спокійно ходити по вулицях вдень і вночі"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення