Чому мирна Росія постійно нарощує військовий потенціал? - Le Figaro

 Le Figaro

Про це у своєму огляді для авторитетного французького видання Le Figaro пише П'єр Авріль.

Він зауважив, що в той час, як під час саміту НАТО у Варшаві Росію вважають країною-агресором, у себе вдома вона подає себе у ролі жертви "агресивної політики НАТО".

"Чому така мирна країна, як Росія, яка не бере участі в конфлікті на південному сході України, служить мішенню для нарощування військового потенціалу на своєму західному кордоні?" – цитує автор кілька сюрреалістичних тез, якими Кремль бомбує пересічного росіянина.

У матеріалі наводиться статистика аналітичної компанії jane's, за даними якої у 2015-му році Росія збільшила військові витрати на 21%.

Ці фінансові аргументи резонують з передвиборною американською полемікою: зокрема, кандидат від республіканців Дональд Трамп, який симпатизує Володимиру Путіну, хотів би припинити фінансову участь США в НАТО, ба вважає Північноатлантичний альянс "застарілим",

– згадується у матеріалі.

Москва зі свого боку не припиняє викривати "руку Вашингтона" в політиці НАТО. Зокрема, в рішенні розмістити елемент протиракетного щита в Румунії і чотири батальйони в країнах Балтії та Польщі, а також у присутності американських військових кораблів у Чорному морі, поблизу анексованого Криму.

Водночас автор згадує, що для протидії Росія розмістить три нових дивізії на заході і на півдні країни.

Проте заклики НАТО до відновлення діалогу з Росією Москва ігнорує. Хоча на 13 липня й запланована зустріч на рівні послів російський дипломат при НАТО заявив, що Кремль не розглядає Альянс у ролі партнера.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення