Чому Плотницький оголосив війну Юрі Єнакіївському

 РЕАЛ

Мабуть, «ватажок» ЛНР Ігор Плотницький збирається повністю підім'яти під себе весь вугільний бізнес. Він санкціонував (хоча пізніше і заявив, що спростовує свою причетність до цієї справи) арешт «міністра палива, енергетики та вугільної промисловості» Дмитра Ляміна. Підконтрольні Теслярській служби вже встигли підрахувати, що «чиновник», вважався ставлеником Юрія Іванющенко (Юри Єнакіївського) і його бізнес-партнера Аврамова, завдав шкоди «республіці» на 400 млн. російських рублів.

Варто відзначити, що вугільне відомство Лямін очолював з вересня 2014-го. При цьому, «слідчі» Теслярської збитки виявили тільки за період з січня цього року. Нібито саме «міністр» курирував схеми, завдяки яким через мережу фірм вугілля вивозився в Україну. Причому, масштабно – 3,3 млн тонн, тобто до 88% видобутої на підконтрольній ЛНР території. При цьому податки не платилися в «республіці».

Паралельно з затриманням Ляміна, співробітники «МГБ» викликають на допит усіх керівників вугільних підприємств і копанок, і переконують їх у необхідності «підкоритися» «владі» ЛНР в особі Плотницького.

По суті, «влади» ЛНР визнали, що більше року тому змушені були погодитися на те, що більшу частину вугільного бізнесу, як і раніше буде контролювати близький до Януковича Юра Єнакіївський, а пізніше вирішили посунути їх з ринку. Чи зможуть колишні українські бізнесмени, які ще недавно вважалися «князями» Донбасу, відновити свій вплив у регіоні, стане відомо виходячи з долі Ляміна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення