Чорний день Кличко: чому до бунту тепер готуються в кожному дворі

Зміна тарифів на утримання будинків і дворів у Києві призвело до того, що тепер чи не в кожному будинку столиці є ініціативна група, готова дійти до самого мера Києва Віталія Кличка

Нагадаємо, з 1 липня в столиці вступили в силу тарифи на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. У серпні кияни отримають рахунки з новими тарифами: планується, що середньозважений тариф в Києві складе 5,80 грн/м кв.

Влада стверджує, що завдяки новим тарифам будуть підвищені зарплати працівникам робітничих професій, а також планується збільшити обсяги коштів на поточні ремонти, обслуговування ліфтів та інші невідкладні потреби в житловому фонді.

Однак люди дивуються: про яке підвищення плати за, наприклад, прибирання підвалу, дезінсекцію, полив клумб йдеться, якщо цього ніхто ніколи не робив і навряд чи буде.

«Двірники вічно п’яні, схожі на бомжів. Щури десятками лазять по сміттєвих баках, іноді забігають навіть на дитячий майданчик. Про полив клумб або дерев мови взагалі не йде. Ніколи і нікого ми тут зі шлангом не бачили», – розповіли мешканці одного з будинків в Шевченківському районі.

Платити в буквальному сенсі ні за що люди не збираються і створюють ініціативні групи для відстоювання своїх прав.

“Розуміємо, що можемо нічого не домогтися, але хоча б покажемо Кличко, що ми не будемо тихо сидіти і платити за неіснуючі послуги! Люди в шоці, у багатьох дворах мешканці тижнями не бачать своїх двірників. А якщо і бачать, то в абсолютно неадекватному стані. Сантехніків взагалі страшно викликати – некомпетентні, вічно з перегаром. Ми б на місці Віталія Кличка більше уваги приділяли б роботі комунальних служб. Якщо збунтується половина Києва, настане його чорний день”, – кажуть кияни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення