Чорний ринок соцпослуг: після харківської трагедії знайшли ще понад 330 закладів

 УНН

У 20-ти областях України та у Києві перевірили наявність недержавних надавачів соціальних послуг, їх виявилося 334. Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

"Станом на кінець вечора четверга проведено роботи з виявлення і перевірки надавачів соціальних послуг недержавного сектору в 20-ти областях та місті Києві. Ще нам не надали інформацію Закарпатська, Запорізька, Київська та Одеські області. Але за тими регіонами, де перевірено, такі недержавні надавачі соціальних послуг, їх виявилося 334. Кількість осіб, які проживають в таких закладах - 1030 людей", — сказала Лазебна на годині запитань до уряду у ВР.

В Україні почалися перевірки закладів, які надають недержавні соціальні послуги. Особливу увагу на це звернули після того, як у Харкові сталася пожежа у приватному будинку для літніх людей.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом "Золотий час". Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що правоохоронці затримали чотирьох осіб, причетних до організації приватного будинку для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа.

23 січня цього року суд взяв під варту чотирьох підозрюваних в порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей в пансіонаті для літніх людей.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення