Чорнобильські вовки-мутанти мігрують до Європи

 Daily Mail

Вовки, що мешкають в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, можуть поширити мутантні гени серед своїх побратимів по всій Європі - до такого висновку прийшли співробітники Миссурийского університету в Колумбії, повідомляє Daily Mail.

Область навколо атомної електростанції перетворилася на своєрідний заповідник. Люди покинули заражені місця в 1986 році, і там в достатку розплодилися дикі тварини і птахи. Експерти прийшли до висновку, що вовків в зоні в сім разів більше, ніж в сусідніх районах. З недавніх пір молоді особини почали мігрувати з незаселених місць.

Автори дослідження закріпили на 14 вовків GPS-нашийники і спостерігали за ними протягом двох років. Тринадцять особин жили в зоні відчуження, але один вовк пішов на 300 кілометрів вдалину від Чорнобиля і подорожував майже місяць.

Вчені припустили, що в результаті таких вилазок може відбутися поширення мутантних генів. Вони мають намір вивчити поширення таких генів в популяціях, що живуть в чистих від радіації районах.

Тварин в зоні відчуження вивчають також за допомогою фотопасток. В об'єктив камери потрапляють не тільки вовки, олені і лосі, але й рідкісні тварини - зубри, коні Пржевальського. Також повідомлялося, що місцевість знову обживають ведмеді, покинувши її близько ста років тому

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення