Чорнобильці перекрили головну вулицю Києва

 Корреспондент

Постраждалі від аварії на Чорнобильській атомній електростанції (АЕС) перекрили вулицю Хрещатик у центрі Києва. Повідомлення про це з'явилося в середу, 23 березня, в Twitter спільноти «Авто-Київ».

«На Хрещатику знову перекриття дороги, на цей раз чорнобильцями. Заблоковано рух у бік Європейської площі», — наголошується в мікроблозі. Демонстранти попрямували до будівлі уряду з вимогою скасувати прийняту в 2011 році постанову про зниження виплат чорнобильцям, передає «Корреспондент.net».

17 березня Верховна Рада України повернула постраждалим від аварії на Чернобильській АЕС ряд пільг. За відповідний законопроект проголосував 261 депутат. Аварія на Чорнобильській АЕС — одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства.

26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці станції стався вибух, в результаті його руйнування пішов викид радіоактивних речовин. У перші три місяці після аварії загинули близько 30 осіб. Радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8,4 мільйона мешканців Білорусі, України та Росії.

Навколо АЕС була створена так звана зона відчуження, з якої евакуювали два міста — Прип'ять і Чорнобиль, а також 74 села.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення