Чубаров озвучив підсумки першого тижня блокади Крима

 Канал 112

За тиждень безстрокової акції з блокади Криму ні одна фура, жодна вантажівка не перетнули адміністративний кордон з анексованим Кримом. Про це в ефірі 112-Україна розповів народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він також уточнив, що йде не продуктова, а громадянська блокада.

«Ми домоглися того, що Крим перестав бути гігантським насосом, через який перекидалися товари з материкової України на материкову Росію», - зазначив Чубаров.

Голова Меджлісу також розповів, що за перші два дні блокади вдалося досягти взаєморозуміння з водіями вантажівок.

«Вони всі розвернулися і поїхали іншими містами материкової України, де вони можуть реалізувати свою продукцію», - уточнив він.
Чубаров також визнав, що безстрокова акція по блокаді Криму була приурочена до початку Генасамблеї ООН, де плануються виступи президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна.
«Наше завдання – не дати світові й думки, що можна домовитися за рахунок Криму та ми, здається, це завдання вирішили, щонайменше для українського суспільства», - зазначив він.
Як повідомлялося, 20 вересня о 12:00 на адміністративному кордоні з Кримом з боку материкової частини України розпочалася безстрокова акція по блокуванню фур та вантажівок.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення