Далі буде тільки гірше: українцям вказали на вражаючі і небезпечні тенденції в суспільстві

 Апостроф

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович вважає, що в Україні спостерігається тенденція, коли суспільство самостійно знищує те, що було отримано після Революції гідності.

"Ми потрапили в негарну ситуацію в Україні. Майдан обійшовся нам занадто легкою ціною, і тепер у всієї патріотичної публіки виникла ілюзія, що владу можна знімати і ставити по три рази на день. За допомогою Facebook. Або ж достатньо збиратися на площі. Можна ненавидіти Порошенка, зневажати і сміятися над СБУ, але мінометні міни, які мали розірватися в центрі Хрещатика, – це конкретні речі. Це ж не "зрада зрадна". Це конкретний теракт із конкретними наслідками, який є частиною великого задуму. І ось ця "сволота, яка душить свободу в Україні", йому запобігла", - говорить Арестович.

Експерт вважає, що в подальшому ситуація буде ускладнюватися.

"Це не перша відвернена хвиля та не остання. Далі буде тільки гірше. І тут постає питання про свідомість нашої частини суспільства і те, чи не є ми ще більшим посміховиськом, ніж сам Захід. Адже Захід хоча б убезпечений НАТО, впливом, грошима, а ми нічим не убезпечені. Наші олігархи не зберігають гроші в Росії. Їхні олігархи інвестують в українську економіку, товарообіг з Росією зростає. Росія – наш торговий партнер №1. Вони мають колосальний вплив, а ми маємо нездорове суспільство, не дуже розумну владу, розкладені спецслужби і армію достатньою мірою, і ми вразливі з такої кількості сторін, що нас можна використовувати, як полігон. Тільки героїчними зусиллями окремих людей це вдається відбивати", - пояснює він.

В даному контексті Арестович також згадує, що українці добровільно руйнують "те, що ми отримали у 1991 році й у 2014-му відбили".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення