Дати Путіну зберегти обличчя: в Україні назвали єдиний спосіб завершити війну на Донбасі

 Апостроф

Для завершення війни на Донбасі Російській Федерації необхідно дати можливість зберегти обличчя і вийти з цього конфлікту.

Про це "Апострофу" заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Політика і дипломатія в якомусь сенсі схожі на "договірняк", врешті-решт саме ним все і закінчиться, по-іншому не вийде, адже Росія - все-таки потужна держава. Багато експертів висловлюють думку про те, що необхідно домагатися вирішення у конфлікту, відмовляючись від пред'явлення Росії будь-яких вимог щодо контрибуції", - зазначив він.

Разом з тим, Сунгуровський додав, що подальша конфронтація з Росією тягне до Третьої світової війни, якої не хоче ніхто.

За його словами, подальший розвиток ситуації на Донбасі залежить від зовнішніх і від внутрішніх чинників. Внутрішні чинники - наближення виборів в Україні, реакція патріотичних сил на будь-які рішення, дії "п'ятої колони".

"У зовнішній політиці важливі дії Володимира Путіна напередодні президентських виборів і Чемпіонату світу з футболу в Росії. На Заході також йдуть вибори, крім того, в Європі відбуваються складні міграційні та економічні процеси, є сепаратистські рухи, і в силу цих факторів вони не можуть звернути всю свою увагу на нас", - підкреслив експерт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення