"Давала алкоголь, наркотики, вчила сексу з жінкою": в США черниць звинуватили в педофілії

 Обозреватель

Дві жінки заявили, що піддалися сексуальному насильству з боку черниць. Одна з служительок культу вмовляла свою жертву алкоголем і наркотиками, навчаючи її, як займатися сексом.

Тріш Кехілл розповіла Daily Mail, що їй було 15 років, коли вона повідомила про жорстоке поводження з боку свого дядька-священика сестрі Ейлін Шоу в монастирі в Нью-Джерсі.

Кехілл сказала Шоу, що її дядько знущався над нею, коли їй було всього п'ять років: "Вона дала мені все, чого не вистачало, чого я навіть не знала, що мені не вистачало. Я була так зломлена. Вона заповнила всі ці шматочки"

Кехілл стверджує, що Шоу давала їй наркотики і алкоголь, показуючи їй, як займатися сексом з жінкою. Після того, як Кехілл повідомила про Шоу сестрам милосердя св. Єлизавети в центральній частині Нью-Джерсі в 1994 році, збори виплатили їй 70 тисяч доларів США за позасудове врегулювання.

Кехілл стверджує, що вона провела багато часу з Шоу:

"Я була з друзями днем, а з цієї черницею-педофілом вечорами, у вихідні та влітку".

Конгрегація виступила із заявою, в якої говорилося: "Справа була розслідувана негайно, коли про неї було повідомлено в 1994 році, було досягнуто згоди, яка була взаємно узгоджено всіма сторонами. Ми вважаємо, що "Сестри милосердя" діяли відповідально"

Шоу була відсторонена від посади директора початкової школи, але вважається, що вона до цих пір служить черницею. Незважаючи на те, що вона була відсторонена від зовнішнього служіння, вона все ще отримує їжу і житло від громади.

Після насильства Кехілл сказала, що страждає від посттравматичного стресу, а також від зловживання наркотиками і алкоголем.

У той же час Мері Діспенза, колишня черниця з іншої громади, каже, що начальниця цілувала її.

"Я опустилася на коліна прямо поруч з нею, і вона ніжно поцілувала мене в обличчя... Я носила це з собою до сьогоднішнього дня", - заявила Діспенса, поділившись своєю історією після того, як вона приєдналася до Мережі священиків, що вижили (SNAP).

Вона сказала, що кілька жінок зв'язалися з SNAP, щоб повідомити про насильство з боку черниць

Скандали з педофілами серед священнослужителів не рідкість:

13 грудня Папа Римський Франциск відправив у відставку одного з найвпливовіших людей Ватикану, австралійського кардинала і скарбника Джорджа Пелла. В Австралії його звинувачують в педофілії. Варто відзначити, що Франциск також відправив у відставку 79-річного кардинала Лорана Монсенгво Пасінья і виключив з ради 85-річного Франсиска Ерразуріса, якого в Чилі звинуватили в покритті випадків педофілії.

У Німеччині з 1946 по 2014 рік жертвами сексуальних домагань з боку священнослужителів католицької церкви стали понад 3600 осіб.

У 2016 році в Римі був затриманий колишній арехіепіскоп Палермо Дон Роберто Елліс за підозрою в педофілії.

Колишній папа Римський Бенедикт XVI в 2011 і 2012 роках позбавив духовного сану 400 священиків, підозрюваних у педофілії

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення