Дефіцит води визнали причиною ожиріння

 Lenta.ru

Дослідники з Мічиганського університету отримали нові дані, що показують, що недостатнє вживання води може сприяти зайвій вазі. Це може стати аргументом на користь думки, що питна вода може допомогти в боротьбі з ожирінням. Прес-реліз статті опубліковано на сайті EurekAlert!

Автори роботи вивчили дані 9528 людей, що беруть участь у когортному дослідженні Nutrition Examination Survey. Виявилося, що високий індекс маси тіла пов'язаний з недостатньою гідратацією організму. При цьому приблизно третина людей від 18 до 64 років вживали малу кількость води. Дослідники відзначають, що їх результати не показують причинно-наслідковий взаємозв'язок між ожирінням і поганим постачанням тілу води, оскільки вони ґрунтуються на показниках, оцінених тільки один раз на всьому протязі когортного дослідження.

Вчені радять їсти більше фруктів, овочів та іншу їжу, що містить велику кількость води, щоб забезпечити достатню гідратацію організму. Проте вони підкреслюють, що необхідні подальші дослідження для з'ясування, чи дійсно постачання води може сприяти зменшенню ваги.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення