Декан одного з ВНЗ Одеської області попалася на хабарі

 СБУ

Співробітники Служби безпеки та військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону затримали на хабарі декана одного з інститутів в Одеській області. Як повідомляє офіційний сайт СБУ, хабарниця систематично вимагала від $300 до $1500 від абітурієнтів за їхнє зарахування на навчання та складання академічної різниці, а також від студентів - за здачу заліків та іспитів.

"Правоохоронці затримали декана під час отримання $900 від двох абітурієнтів в одному з одеських ресторанів, де жінка святкувала своє призначення на посаду директора ВНЗ. Про її апетити свідчить те, що отримавши хабар, вона зажадала додатково $500 за складання академрізниці", - зазначили в СБУ.

Як повідомляє місцевий сайт "Одесса. Комментарии", затримана - декан Ізмаїльської філії Одеської національної морської академії Марія Ярмоленко. Вона вже вдруге трапляється правоохоронцям через отримання хабара.

У 2012 році її затримали під час отримання $500 від молодої людини за вступ у ВНЗ. Ярмоленко провела під вартою 10 діб, після чого була випущена під підписку про невиїзд. На суді своєї провини вона не визнала, заявивши, що стала жертвою провокації. Суд засудив її до 4 років і 11 місяців тюремного ув'язнення з конфіскацією всього майна, а також позбавив права займати керівні посади протягом трьох років. Однак потім захист Ярмоленко оскаржив вирок, і його переглянули.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення