​Деканоїдзе: Я не хочу бути чиновником у корумпованій Україні

Екс-керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що в нинішніх українських реаліях не пішла б ще раз на чиновницьку посаду.

«Це велика система, яка існує вже кілька десятків років. Як можна одразу, за рік, змінити систему, яка займається реваншизмом? Це ж не тільки проблема поліції. Те саме ми бачимо в системах охорони здоров’я, освіти та інших. Реваншизм усюди показує свою силу. Ми виганяємо когось через двері, а вони повертаються через вікна, ми виганяємо їх через вікна, а вони повертаються через вентиляційні труби. Тому в цих реаліях я не займу якусь посаду. Але я залишаюся в Україні», - сказала Деканоїдзе в інтерв`ю «Главкому».

Вона також зазначила, що має песимістичні погляди щодо загальної ситуації.

«Адже зміни лише самої поліції не дадуть очікуваного результату. Transparency International напередодні оприлюднила дослідження індексу сприйняття корупції у світі. Ми сьогодні маємо червоний колір (високий рівень корупції, - Ред.), наступні після Таджикистану. Це означає, що кожний другий українець упевнений – країна тоне в корупції. І це означає, що реформ немає», - резюмує екс-керівник Національної поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення