Деканоїдзе вирішила звільнити Ківу

 Лівий берег

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе подасть міністру внутрішніх справ Арсену Авакову документи для звільнення начальника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Іллі Ківи.

"Я подаю документи на звільнення Ківи і дуже сподіваюся, що міністр підтримає, тому що його слова, особливо про АТОшників, - це неприйнятно", - сказала Деканоїдзе журналістам.

Мова йде про інтерв'ю Ківи виданню "Країна". У ньому він, зокрема, каже: "Рано чи пізно мене все одно завалять, - а на питання, хто це зробить, відповідає, - Нікому чи що? Зараз цих АТОшників, яким нічим зайнятися повно. А рука тільки до автомата і звикла".

Також Ківа зізнається, що користувався послугами повій.

Нагадаємо, Ілля Ківа очолив департамент протидії наркозлочинності у жовтні минулого року.

З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, усі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Ківа її досі не пройшов.

Уродженець Полтави Ілля Ківа став співробітником місцевої міліції 5 вересня 2014 року.

Він очолив батальйон територіальної оборони "Полтавщина", але незабаром цієї посади позбувся через бунт підлеглих.

У грудні 2014 року Ківу призначили заступником начальника ГУМВС Донецької області, з цієї посади у червні 2015 року він перейшов на посаду заступника начальника УМВС Херсонської області.

Цю посаду він обіймав до призначення головним борцем з наркотиками.

Є інформація, що до переходу на службу в міліцію Ківа був засуджений за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв з Ківи судимість.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення