"Дельта банк" ліквідовано

Нацбанк 2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта банк". Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначає регулятор, "Дельта Банк" було віднесено до категорії проблемних в жовтні 2014 року, а 3 березня було прийняте рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

"Головною причиною віднесення "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України", - йдеться у повідомленні.

З урахуванням системного значення "Дельта Банк" Мінфін та Нацбанк всебічно обговорювали плани реструктуризації банку та можливої участі держави в його рекапіталізації.

"Але ураховуючи незадовільний стан активів банку регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним", - уточнили в НБУ.

Як повідомлялося, 2 березня Національний банк визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 8 квітня вирішив змінити строк тимчасової адміністрації для неплатоспроможного "Дельта Банку" з 3 на 6 місяців. Тимчасова адміністрація в банку буде працювати до 2 вересня.

Нагадаємо, Фонд гарантування уже виплатив вкладникам неплатоспроможного "Дельта Банку" близько 7,2 млрд гривень, або 55% від суми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення