Демонстрації в Венесуелі: на вулицях ллється кров і палають пожежі

 СЕГОДНЯ

Заворушення в Венесуелі спалахнули з новою силою, пише AFP. Мітингувальники вийшли на вулиці, де палили машини, магазини та кидали "коктейлі Молотова".

Разом з тим попозиція оголосила про загальний добовий страйк проти політики президента Ніколаса Мадуро.

Напередодні в Венесуелі пройшов "народний референдум", який не мав офіційного статусу. У ньому взяли участь 7,2 мільйонів осіб, переважна більшість яких проголосувала проти скликання установчих зборів з ініціативи Мадуро для підготовки змін до Конституції. Влада не визнає юридичних наслідків цього голосування.

В столиці Венесуели Каракасі не так давно прихильники Мадуро увірвалися в парламент, який контролює опозиція, і влаштували безлад. Кілька парламентарів внаслідок сутички постраждали. Незадовго до цього кілька силовиків викрали вертоліт і закидали з нього гранатами будівлю Верховного суду і МВС. Бунтівники вимагали відставки Мадуро.

Навесні цього року Верховний суд прийняв рішення про розширення повноважень президента Ніколаса Мадуро і обмеження функцій парламенту. Після цього в Венесуелі розпочалися найбільші за останні кілька років заворушення. Невдоволення людей посилює економічну кризу в країні.

За останніми даними, жертвами протестів стали вже 95 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення