Депресія виявилася головним лихом бандитських угруповань

 Lenta.ru

Кримінолог Кріс Мельде (Chris Melde) з Університету штату Мічиган виявили, що підлітки, які вирішують приєднатися до вуличним бандам, з більшою вірогідністю схильні до депресії та самогубства. При цьому участь в злочинних угрупованнях тільки погіршує психічне здоров'я. Дослідження опубліковане в журналі Criminal Justice and Behavior. Прес-реліз доступний на сайті університету.

Дослідник провів опитування серед 11 тисяч учнів у середній і вищій школі. Результати показали, що молоді люди, які є членами бандформувань, страждають від важкої депресії, а також на 67 відсотків частіше думають про суїцид і здійснюють в два рази більше спроб самогубства. Це спростовує твердження деяких злочинців, що, беручи участь у бандах, вони знаходять відчуття благополуччя або сенсу життя. За даними Міністерства юстиції, злочинні угруповання в США нараховують близько 850 тисяч учасників. Багато молодих людей, особливо з бідних верств населення, приєднуються до банд, щоб вирішити труднощі з грошима, отримати захист, статус або почуття приналежності, які вони не отримують в сім'ї, в школі або в іншому місці.

Кріс Мельде вивчав молодіжні банди протягом багатьох років і не виявив ніякої психологічної користі, яку могли б отримати її члени. Навпаки, у молоді лише поглиблюються проблеми з наркотиками і збільшується ймовірність віктимізації — процесу перетворення в жертву злочину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення