Депутат із мільйонними статками отримав 26 тис. грн відшкодувань за проїзд

 Радио Свобода

Депутат Верховної Ради Олександр Пресман, член партії "Відродження" отримав минулого року компенсацію за проїзд по Україні у розмірі 26 тис. 136 грн. Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на дані електронної декларації народного обранця.

Зазначається, що окрім відшкодувань за проїзд, депутат отримав ще 168 360 грн компенсації за проживання в готелі. А для забезпечення депутатської діяльності в бюджет Пресмана надійшло ще 169 871 гривень.

Крім того, парламентар отримав дохід від відчуження рухомого майна - 250 тисяч гривень, а його дружина – Тетяна Кузькевич – дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у розмірі 348 тисяч гривень.

Зазначається, що у автопарку Олександра Пресмана є дороговартісні моделі транспортних засобів: Maybach (2005 року випуску), Land Rover Range Rover Sport (2012 року випуску), Porsche Cayenne (2015 року випуску), Bentley Continental (2008 року випуску), Chervolet Express (2005 року випуску)

Загалом родина Пресмана зберігає у готівці 1 мільйон 800 тисяч доларів, 720 тисяч євро та 5 мільйонів 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, у жовтні минулого року голова Верховної Ради Андрій Парубій також подав електронну декларацію, в якій відшкодування перевищують його заробітню плату. Спікер за рік заробив 78 122 гривень зарплати та отримав відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, компенсацію проїзду та винайму готельного номеру у Києві – на загальну суму майже 270 тисяч гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення