Депутат відібрав у 90-річної бабусі квартиру в центрі Києва

 СЕГОДНЯ

Прокуратура столиці направила до суду обвинувальний акт щодо депутата Макарівської райради (Київська область) сьомого скликання – чоловіка судитимуть за шахрайство і підробку документів.

"Встановлено, що ще в 2015 році депутат познайомився з 90-річною киянкою, яка на правах власності володіла квартирою в центрі Києва, вартістю 1,5 млн грн. Щоб заволодіти квартирою пенсіонерки, зловмисник спочатку увійшов до неї в довіру – провідував, цікавився здоров'ям , підвозив до лікарні. Але в подальшому, скориставшись нагодою, викрав всі правовстановлюючі документи на квартиру жінки. Використовуючи її копію паспорта з фотографією іншої людини, оформив на себе генеральну довіреність (доручення представляти інтереси в питаннях продажу нерухомості та перереєстрації прав власності), а після цього продав квартиру пенсіонерки за 145 тис. грн своєму знайомому", – повідомили в прокуратурі Києва.

Чоловікові інкримінують одразу кілька статей КК. Це ч. 4 ст. 190 "Шахрайство", за якою загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією, а також ст. 357 і 358 (викрадення і підробка документів). У прокуратурі кажуть, що в процесі досудового розслідування права киянки на житло були повністю відновлені.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення