Депутати Європарламенту зажадали ввести санкції проти Путіна через справу Савченко

 Дождь

Депутати Європарламенту звернулися до глави дипломатії Євросоюзу Федерике Могерини з вимогою ввести персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна і ще деяких осіб через справу української льотчиці Надії Савченко. Про це в середу, 9 березня, повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на лист, який парламентарії направили 8 березня Могерині.

Згідно з листом, депутати Європарламенту вимагають ввести санкції не тільки щодо Путіна, але і щодо 28 осіб, які також пов'язані з «незаконними» діями щодо Савченко.

«Ми, депутати Європейського парламенту, переконані, що ЄС повинен негайно відреагувати на триваючі ганебні і кричущі порушення Росією міжнародного права і Мінських угод», — наводить «Радіо Свобода» звернення депутатів.

За даними радіостанції, підписи під документом поставили 57 депутатів Европараламента. У листі вони наводять список осіб, на яких покладають відповідальність за політичне рішення викрасти» Савченко, щоб «перевезти її на територію Росії, незаконно затримати, і сфабрикувати звинувачення, висунуті проти неї».

«Радіо свобода» уточнює, що депутати вимагають ввести санкції також стосовно голови ФСБ Росії Олександра Бортникова, голови СК Росії Олександра Бастрикіна і деяких його підлеглих, голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олександра Пушкова і ряду прокурорів, суддів та інших чиновників, які причетні до процесу над Надією Савченко. Крім того, в список депутатів потрапив лідер самопроголошеної Луганської народної республіки Ігор Плотницький. У листі наголошується, що персональні санкції проти російського президента та інших осіб не повинні включати в себе заборону на в'їзд в Євросоюз, заморожування активів і конфіскацію їх майна на території Європейського Союзу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення