Депутати комітету з питань охорони здоров'я пропонують священикам працювати в лікарнях

За півтора року "роботи" комітету ВРУ з питань охорони здоров'я Радою не прийнято жодного системного закону. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав менеджер групи з реформи системи охорони здоров`я у Реанімаційний пакет реформ Ябчанка Олександр

"Системні зміни, у моєму розумінні-це зміна системи фінансування і управління.

Натомість депутати зареєстрували черговий законопроект:

"21 депутат Верхов­ної Ради (серед яких і члени парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, Оксана Корчинська, Олена Калганова, Ірина Сисоєнко, Олег Мусій, Ігор Шурма, Олександр Біловол) пропонують дозволити священнослужителям здійснювати свою діяльність в закладах охорони здоров’я."

Як зазначала О. Богомолець, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, законопроект пропонує прописати в Основах законодавства України про охорону здоров’я термін «пастирська опіка». Це діяльність у медичних закладах священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями, статути яких зареєстровані в установленому законом порядку, спрямована на забезпечення релігійних і духовних потреб пацієнтів, членів їх сімей, а також працівників закладів. «Для координації пастирської опіки Міністерством охорони здоров’я буде створено дорадчий орган — пастирську раду, до складу якої включаються представники зацікавлених релігійних управлінь і центрів», — додає вона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення