Депутати ВР у вересні встановили антирекорд участі у голосуваннях за весь 2017 рік

 Канал 112

Українські парламентарії протягом двох пленарних тижнів у вересні голосували рекордно мало, якщо порівнювати з іншими місяцями поточного року. Про це повідомляє прес-служба Комітету виборців України.

В середньому один нардеп взяв участь у чверті, 25%, голосувань за місяць, що є найнижчим показником за 2017 рік. Для порівняння: у липні один депутат брав участь в середньому в 48% голосувань Ради, червні – 55%, травні – 49%, квітні – 45%, березні – 54%, лютому – 51%, січні – 50%.

Загалом у вересні більше ніж у половині випадків голосували лише 60-80 депутатів. Так, 22 вересня в парламенті активно голосували 52 нардепи, 21 вересня – 85; 20 вересня - 80; 19 вересня – 87; 8 вересня – 62; 7 вересня – 99; 5 вересня – 134 із 422 нардепів.

Загалом 353 народні депутати пропустили половину і більше голосувань протягом перших двох пленарних тижнів сьомої сесії ВР (тобто, не натискали "за", "проти" чи "утримався"). Із них 46 депутатів пропустили понад 90% голосувань. Вони або були відсутні на робочому місці, або свідомо не голосували.

У ВР також є 19 депутатів, які не проголосували жодного разу за місяць. Із них 6 із групи "Відродження" – Віталій Барвіненко, Віктор Бондар, Олександр Пресман, Володимир Кацуба, Валерій Писаренко, Ігор Шкіря, 6 позафракційних - Костянтин Жеваго, Євгеній Мураєв, Сергій Клюєв, Вячеслав Константіновський, Олександр Онищенко, Дмитро Ярош, 5 членів "Опоблоку" – Сергій Ларін, Дмитро Шенцев, Юхим Звягільський, Євген Бакулін, Вадим Рабінович, 2 з БПП - Вадим Кривохатько і Віталій Чепинога.

Нагадаємо, з четверга 7 вересня Верховна Рада розглядає зміни до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів. Документ передбачає запровадження єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Можливо, його розгляд завершиться 3 жовтня.

Ще під час розгляду в першому читанні документ критикували за рекордно великий обсяг - близько 800 сторінок. Під час підготовки до другого читання до законопроекту подали тисячі поправок, серед яких відхилених 3 тис.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення