​Держкіно спростувало заборону на показ знаменитої стрічки Рязанова "Іронія долі"

 Zaxid.net

"Чорний список" Мінкульту не є підставою для зняття з ефіру радянських фільмів.

«Нацрада може лише контролювати те, що показують на телеканалах. Прокатні посвідчення видає Держкіно. Ніхто прокатне посвідчення фільму «Іронія долі» не скасовував. Зараз права на показ належать телеканалу СТБ. Думаю, фільм покажуть, адже ніхто його не забороняв», - так прес-аташе Держкіно Ксенія Косик прокоментувала агенції ZAXID.NET чутки про заборону знаменитої стрічки Рязанова «Іронія долі».

«Так званий «чорний список», на який усі реагують, наразі не підкріплений жодним нормативно-правовим актом. Хоча, звичайно, всі розуміють, що серіали з Порєченковим чи Охлобистіним показувати не варто», - розповіла Ксенія Косик.

Нагадаємо, що режисер фільму Ельдар Рязанов, а також акторка Лія Ахеджакова підписали звернення російської інтелігенції щодо політики влади РФ в Україні: "Під гаслом "Захистимо росіян у Криму, а також всіх українців від нової нелегітимної фашистської влади в Україні!" уже відбулася фактична анексія Криму. Грубо порушено міжнародне право, зруйновані принципи європейської безпеки і стабільності», - йдеться у зверненні.

І Рязанов, і Ахеджакова, як і виконавець головної ролі Андрій Мягков фігурують у так званому «білому списку» українського Мінкульту.

На підтримку України висловлювалась і головна героїня «Іронії долі» польська актриса Барбара Брильська.

Проте, попри те, що «Іронію долі» в Україні ніхто не забороняв, актриса Валентина Тализіна уже встигла прокоментувати цю «заборону»: «Мені наплювати на все це, на всю Україну. А що мені робити, нехай вони залишаться без комедії. Вони вже без багатьох фільмів залишилися. Ця Україна - паноптикум якийсь», - заявила актриса російському виданню Pravda.ru.

Як повідомлялось раніше, сьогодні Мінкульт оприлюднив оновлений перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України - так званий "чорний список". У цьому переліку, зокрема, присутня акторка Валентина Тализіна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення