Держстат не знає, від чого померли українці за останні три місяці

Державна служба статистики не має інформації про причини смертей українців з початку березня. У службі це пояснили тим, що центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) були закриті на карантин. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Держстата України.

"11 березня 2020 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову № 211, яка запроваджує карантинні обмеження. Під час дії карантину відділи державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції тимчасово припинили надавати територіальним органам Держстату (ТОД) документи, що засвідчують випадки смерті та містять інформацію про причини смерті українців", - йдеться у повідомленні.

За даними Держстату, документи відділи реєстрації передають органам статистики в паперовому вигляді раз на місяць і саме на підставі них формується щомісячна статистична інформація щодо кількості померлих з розподілом за причинами смерті.

Також йдеться про те, що після закінчення карантину тимчасові обмежувальні норми припинять свою дію, тоді відділи реєстрації нададуть необхідні документи територіальним органам Держстату.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення