Держзрада: на Херсонщині працівник СБУ та чиновники працювали на РФ (фото, відео)

Вчора, 21 липня, контррозвідка Служби безпеки України затримала за підозрою в державній зраді на користь Росії двох співробіників СБУ.

За даними LIGA, оба затриманих підполковники СБУ, один з яких – діючий, другий – в запасі.

Як повідомляє пресслужба СБУ, на території Херсонської області викрито та припинено діяльність агентурної мережі ФСБ РФ.

За даними слідчих, її організатором був ексспрацівник регіонального управління СБУ, який звільнився зі служби в 2014-му і під час виїзду в РФ був завербований ФСБ. В СБУ розповіли, що резидент ворога створив "розгалужену агентурно-інформаторскую мережу, до якої залучив широке коло посадових осіб". Серед них:

→ працівник СБУ в Херсонській області;

→ працівник органів місцевої прокуратури;

→ працівник поліції;

→ чиновник Держслужби з надзвичайних ситуацій;

→ колишній чиновник облдержадміністрації.

Резиденту щомісяця платили за роботу проти України. Під час обшуків у затриманих вилучили "значні грошові кошти в іноземній валюті (долари, євро і рублі)", комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з кураторами, а також російську символіку.

Московський куратор агентурної мережі, відзначили в СБУ, – кадровий офіцер ФСБ Віталій Король, який спеціалізується на Україні. У 2015-2016 роках він перебував на тимчасово окупованій частині Донецької області в складі ротаційної опергрупи ФСБ під позивним "Мангуст".

Задокументовано численні факти збору і передачі даних через заздалегідь відпрацьовані закриті канали електронного зв'язку.

Росіян цікавила секретна інформація про місцеве управління СБУ, інші правоохоронні структури, а також військові підрозділи та органи місцевого самоврядування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення