Десятки нових об'єктів: Росія перетворює Крим на суцільну військову базу (відео)

Росія продовжує перетворювати окупований Крим на суцільну військову базу. Національний центр управління та випробувань космічних засобів України фіксує десятки нових військових обʼєктів і передає дані Службі безпеки та Збройним силам, щоб ті аналізували загрозу.

Про це пишуть «Крим.Реалії», журналісти якого отримали знімки космічного центру.

Центр зафіксував нову військову базу в селищі Новоозерне, неподалік від озера Донузлав. Її побудували в кінці 2020 року для зберігання озброєння, бронетехніки, артилерії та боєприпасів. Поблизу Керчі біля траси «Таврида» зʼявилися радіолокаційні станції і мінімум вісім ракетних комплексів С-400. На околиці Євпаторії побудована 30-метрова радіоантена, а в самому місті в колишньому українському космічному центрі, тепер базуються Військово-космічні сили РФ.

Російські військові будують в Криму і великі обʼєкти. Поблизу Севастополя зʼявилася радіотехнічна станція з десятком супутникових антен. Обʼєкт будувався з 2016 року і може добудовуватися донині.

Крім цього, росіяни адаптували майже кожен аеродром під військові потреби. У Джанкої зʼявилася база протиповітряної оборони з комплексами С-400, а аеродром «Бельбек» (Севастополь) став місцем постійного базування для бойової авіації.

За даними фахівців, порівняно з 2014 роком Росія в Криму наростила свій військовий потенціал більш ніж удвічі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення