Десятки пасажирів із Британії ночували в німецьких аеропортах

У Німеччині десятки пасажирів, які прилетіли з Великої Британії, провели ніч в аеропортах, чекаючи результатів COVID-тестів. Про це повідомляє телеканал n-tv в понеділок, 21 грудня.

Авіасполучення Німеччини з Британією через нову мутацію коронавірусу було припинено опівночі за місцевим часом.

У Ганновері ночували 63 пасажири рейсу з Лондона. Результати їхніх тестів очікуються тільки сьогодні, а раніше їм заборонено виїжджати. Для них були встановлені похідні ліжка.

"Наша мета - запобігти, щоб новий вид вірусу непоміченим проник до Нижньої Саксонії", - сказав глава департаменту громадської охорони здоров'я Ганновера Андреас Кранц.

За його словами, якщо у когось із прибулих буде виявлено інфекцію, його помістять на карантин у спеціальний готель. У разі, якщо результат тесту виявиться негативним, людин, яка прибула з Великої Британії, може відправитися в місце призначення, але зобов'язана перебувати в самоізоляції. Після закінчення п'яти днів за пред'явлення владі ще одного негативного результату тесту вона може завершити карантин, пояснив чиновник.

У той же час, пасажири, які прибули з Лондона в Штутгарт, були невеликими групами спрямовані в центр тестування аеропорту. Тим, у кого не було коронавірусу, дозволили попрямувати далі, Однак вони мають бути в самоізоляції. Про яку кількість пасажирів йдеться, не уточнюється.

Нарешті, берлінський кореспондент The Economist Том Наттолл написав у Twitter, що прибув з Лондона до Берліна літаком і що його та всіх пасажирів його рейсу також зобов'язали здати тести на коронавірус і чекати в аеропорту результатів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення