Десятки тисяч на оздоровлення та матдопомогу: Скільки заробляють заступники Кличка

 Depo

Оклади заступників очільника столиці зазвичай складають близько десяти тисяч гривень, але з усіма надбавками вони можуть отримати і 80 тисяч за місяць

Премія у розмірі десяти, а то й 20 тисяч гривень або десятки тисяч гривень на оздоровлення – навряд чи більшість киян можуть на таке розраховувати. А от заступники мера Кличка регулярно отримують такі фінансові приємності. Depo.Київ з'ясувало, скільки топ-чиновники столичної мерії заробляють за місяць.

Почнемо з першого заступника Кличка Миколи Поворозника. Його середня зарплатня з усіма надбавками складає близько 30 тисяч гривень на місяць. Наприклад, у лютому 2018 року він отримав на руки трохи більше 32 тисяч гривень. А у травні та червні – трохи більше 27 тисяч гривень. Хоча той самий оклад у структурі зарплатні у Поворозника "плаває". Наприклад, у січні минулого року його оклад склав 10200 гривень, а вже у лютому – 8600 гривень. В липні і серпні – взагалі менше шести тисяч гривень. А от в останні місяці 2018 року оклад Поворозника складав 14 000 гривень.

Також у мерії полюбляють видавати чиновникам надбавку за вислугу років. Наприклад, за лютий 2018 року Поворозник отримав по цій графі більше 10 тисяч гривень. Ще одна гарна стаття доходу першого заступника голови КМДА – надбавка за інтенсивність праці. У січні 2018 року вона для Миколи Поворозника склала більше 11 тисяч гривень, а у жовтні, листопаді та грудні – близько 14 тисяч гривень щомісяця. Отримує перший заступник Кличка також щомісячні премії, які інколи доходять аж до 66 тисяч гривень, як це було у грудні. Крім того, у липні Поворозник отримав більше 14 тисяч гривень відпускних. Того ж місяця йому видали більше 30 тисяч гривень на оздоровлення. І, нарешті, у листопаді чиновник отримав більше 50 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Найбільш урожайними місяцем у Поворозника був саме листопад, коли він з усіма можливими надбавками отримав зарплатню у розмірі більше 100 тисяч гривень. Загалом же робота Поворозника у 2018 році була оцінена у більші ніж півмільйона гривень.

Далі – про доходи заступника мера Києва з питань житлово-комунального господарства Петра Пантелеєва. Зазвичай зарплатня цього чиновника складає 23-24 тисячі гривень. Це з усіма бонусами. Оклад Пантелеєва становить у середньому 9 тисяч гривень на місяць, хоча в останні три місяці минулого року він був вже більше 12 тисяч гривень.

За вислугу років чиновник щомісяця отримує три-чотири тисячі гривень. Головний комунальник столиці настільки інтенсивно працює, піклуючись про стан опалення у квартирах киян, що отримував за це додатково ще по 7-8 тисяч гривень на місяць, а у жовтні, листопаді і грудні ця сума склала вже більше 11 тисяч. Окрім цього, з'ясувалося, що чиновник дуже мало відпочиває, а тому у січні минулого року йому нарахували майже 95 тисяч гривень за невикористану відпустку. У листопаді він також отримав матеріальну допомогу у розмірі 45 тисяч гривень.

Виснажлива праця на посаді має компенсуватися грошима на оздоровлення. Тому у липні 2018 року Петру Пантелеєву видали 28 тисяч гривень на відновлення організму. Також у липні Пантелеєв отримав понад 7 тисяч гривень відпускних, ще майже тисячу гривень – у серпні. Проте на цьому чиновник не зупинився і отримував відпускні ще двічі, у листопаді і грудні, на загальну суму майже три тисячі гривень.

І, нарешті, премії. За минулий рік Пантелеєв отримав премій на більш ніж 160 тисяч гривень. Особливо рясними в цьому був грудень, коли чиновник отримав майже 60 тисяч гривень "преміальних". Загалом же робота Пантелеєва за минулий рік стала міському бюджету у більш ніж 510 тисяч гривень. І це вже "чистими", виданими чиновнику на руки.

Є у Кличка заступник з питань будівництва у столиці Олександр Спасибко. Середньомісячна зарплатня Спасибка з урахуванням усіх надбавок складає 20-25 тисяч гривень. Хоча минулого року були такі місяці, коли він отримував і 70 тисяч, і навіть 80 тисяч гривень. Оклад Спасибка минулого року складав близько 8 тисяч гривень, хоча наприкінці року збільшився до 12-13 тисяч гривень на місяць. Ще в середньому тисячу гривень щомісяця він отримував за вислугу років.

У мерії вважають, що Спасибко досить інтенсивно працює, і щомісяця за це йому нараховували близько 8 тисяч гривень, а наприкінці минулого року ця сума вже складала майже 12 тисяч гривень. Також за минулий рік чиновнику нарахували премій майже на 160 тисяч гривень, причому у грудні премія для Спасибка була нарахована у розмірі більше 60 тисяч гривень. Відпускних йому було виписано більше 12 тисяч гривень за рік, а на оздоровлення Спасибку нарахували більше 26 тисяч гривень. А ще було більше 40 тисяч гривень матеріальної допомоги. Загалом же за минулий рік цей заступник Кличка отримав зарплатні з усіма надбавками на більш ніж 400 тисяч гривень.

Одним з "найбідніших" серед заступників мера є Дмитро Давтян, який опікується транспортними питаннями. Його місячна зарплатня з усіма надбавками складає зазвичай близько 20 тисяч гривень. Оклад чиновника у середньому 8 тисяч гривень на місяць, проте під кінець року вже сягнув понад 13 тисяч гривень. Оскільки Давтян є чиновником не надто давно, то за вислугу років він отримує лише кілька сотень гривень на місяць. А от інтенсивність праці головного транспортника столиці оцінюють у середньому у 8 тисяч гривень на місяць.

Давтяну, як і всім заступникам, полюбляють нараховувати щомісячну премію. Наприклад, у грудні минулого року він отримав 62 тисяч гривень преміальних. Чотири рази минулого року Давтян отримував відпускні на загальну суму більше 20 тисяч гривень. на відміну від інших, Давтян не отримував матеріальної допомоги за минулий рік. Проте йому на зарплатну картку все ж нарахували чималі кошти – майже 350 тисяч за рік.

До початку вересня у Кличка був заступник із самоврядних питань Олексій Резніков, який потім звільнився. Середня місячна зарплатня цього чиновника складала близько 20 тисяч гривень. Місячний його оклад зазвичай був на рівні 6-8 тисяч гривень. Також близько тисячі гривень щомісяця він отримував як надбавку за вислугу років. Кожного місяця Резнікову нараховували по 7-8 тисяч гривень за інтенсивність праці. У квітні минулого року він отримав премію у розмірі більше 10 тисяч гривень, хоча були місяці, коли премія складала і скромні 4 тисячі гривень. У 2018 році Олексій Резніков також отримав відпускних майже на 20 тисяч гривень і більше 24 тисяч гривень на оздоровлення. Майже за дев'ять місяців роботи на посаді заступника мера він отримав на руки близько 190 тисяч гривень "чистими".

З кінця липня у Кличка також з'явився новий заступник Валентин Мондриївській, що відповідає за освіту у столиці. Перші місяці на посаді його зарплатня з усіма надбавками складала близько 20 тисяч гривень. В наступні місяці вона зростала, а вже у листопаді йому нарахували більше 80 тисяч гривень з усіма бонусами. В останні місяці минулого року його оклад становив більше 13 тисяч гривень. Також щомісяця йому нараховували по 3 тисячі гривень за вислугу років.

Крім того, наприкінці 2018 року Мондриївський так інтенсивно працював, що додатково отримував ще по 12 тисяч гривень. У листопаді чиновнику нарахували премії на 32 тисячі гривень, а вже у грудні вона склала аж 62 тисячі гривень. Окрім цього, у листопаді Мондриївському нарахували більше 40 тисяч матеріальної допомоги. Загалом за півроку на посаді заступника голови КМДА Мондриївський отримав на руки більше 230 тисяч гривень.

Наприкінці того ж липня у Кличка з'явився ще один заступник – з питань комунального будівництва, одіозний В'ячеслав Непоп. Його оклад в останні місяці 2018 року складав близько 13 тисяч гривень. У листопаді і грудні він також отримав премій майже на 100 тисяч гривень. Цікаво, що Непоп не отримує грошей за вислугу років. А от за інтенсивність праці йому нараховують по 12 тисяч гривень щомісяця. У листопаді він отримав більше 37 тисяч гривень матеріальної допомоги. За два останні місяці минулого року Непопу видали майже 150 тисяч гривень зарплатні, враховуючи усі надбавки.

Наприкінці року у Кличка знову побільшало заступників. Новачками стали Марина Хонда і Володимир Слончак. Останній за грудень отримав зарплатню з усіма надбавками більше 48 тисяч гривень, з яких більше 40 тисяч – премія. Майже так само отримала і Марина Хонда.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення