Детективу НАБУ, який займався "рюкзаками Авакова", спалили автівку у Львові (фото)

У Львові невідомі спалили машину детектива НАБУ. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

У відомстві вважають, що підпал може бути пов’язаний із професійною діяльністю детектива.

За цим фактом слідчі Національної поліції внесли відомості до ЄРДР (ч.2 ст.347 КК України). НАБУ розраховує на оперативне та результативне розслідування злочину. Також просять свідків, які володіють інформацією щодо цих подій звертатися до Шевченківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області.

Згодом Центр протидії корупції повідомив, що постраждалим від рук паліїв виявився детектив НАБУ, який свого часу займався розслідуванням справи «рюкзаків Авакова».

До того ж у ЦПК розповіли, що у цій справі, окрім підпалу авто детектива, є й інші «цікаві збіги».

«Щодо 65-річної експертки, яка визначила збитки у справі, відкрили кримінальну справу. Їй підкинули наркотики і «валили» під час спеціального іспиту в Мінʼюсті. Щодо судді Віктора Фоміна, який видавав НАБУ дозволи на слідчі дії у справі «рюкзаків», відкривали кримінальну справу через нібито наїзд на велосипедиста. Вища рада правосуддя відкривала щодо нього низку дисциплінарних справ», — зазначили активісти та натякнули на можливу помсту.

Нагадаємо, восени 2017 року НАБУ звинуватило сина Авакова - Олександра, у створенні схеми розкрадання бюджетних грошей під час продажу рюкзаків для українських військових, збитки оцінили в 14 мільйонів гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення