Ді Капріо і Фассбендер номіновані на «Оскар»

 Дождь

У Лос-Анджелесі 14 січня були оголошені номінанти на премію «Оскар» — найпрестижнішу кінематографічну нагороду в світі.

На «Оскар» за кращу чоловічу роль претендують Леонардо Ді Капріо («Вижив»), Брайан Кренстон («Трамбо»), Майкл Фассбендер («Стів Джобс»), Метт Деймон («Марсіанин»), Едді Редмейн («Дівчина з Данії»).

За премію за кращу чоловічу роль другого плану будуть боротися Том Харді, Крістіан Бейл, Сильвестр Сталлоне, Марк Руффало, Марк Райлэнс.

На «Оскар» за кращу жіночу роль номіновані Кейт Бланшетт, Дженніфер Лоуренс, Брі Ларсон, Сірша Ронан, Шарлотта Ремплінг.

У категорії «краща жіноча роль другого плану» за відзнаку поборються Кейт Вінслет, Руні Мара, Рейчел МакАдамс, Алісія Вікандер, Дженніфер Джейсон Лі.

В категорії «кращий режисер» на нагороду претендують Джордж Міллер («Божевільний Макс: Дорога люті»), Леонард Абрахамсон («Кімната»), Адам Маккей («Гра на пониження»), Алехандро Гонсалес Іньярріту («Вижив») і Том Маккарті («У центрі уваги»).

У категорії «кращий фільм іноземною мовою» представлені «Обійми змія» (Колумбія), «Мустанг» (Франція), «Син Саула» (Угорщина), «Війна» (Данія) і «Гордість» (Йорданія).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення