Директору московської бібліотеки закидають екстремізм

 ТАСС

Відносно директора Державної бюджетної установи культури "Бібліотека української літератури" в Москві слідчими ГСУ СК РФ порушено кримінальну справу за розповсюдження книг Дмитра Корчинського, визнаних в РФ екстремістськими. Про це повідомив представник Слідчого Комітета РФ Володимир Маркін.

За його словами, стосовно затриманої 58-річної Наталії Шаріної порушено кримінальну справу за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого п. "Б" ч. 2 ст. 282 КК РФ ("Розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності").

За версією слідства, в 2011-2015 роках Шаріна, що є посадовою особою, в порушення Федерального закону "Про протидію екстремістській діяльності" поширювала серед відвідувачів книжкові видання Дмитро Корчинського, визнані судом екстремістськими матеріалами і забороненими до використання.

За словами Маркіна, у рамках розслідування кримінальної справи у зазначеному закладі, розташованому по вулиці Трифоновской в Москві, слідчими Головного слідчого управління спільно з оперативними службами проведено обшук, в ході якого вилучена друкована продукція, що містить заклики до антиросійської і антиросійської пропаганді.

"В даний час слідчі підготували до суду клопотання про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - додав представник СК.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення