''Діти плакали і ховалися'': на Сумщині вчителька взяла у заручники школярів

 Обозреватель

У школі в Сумській області 70-річна вчителька математики закрилася разом із п'ятикласниками в кабінеті і не випускала їх до приїзду поліції перед відкритим уроком.

У дітей під замком почалася паніка, деяким надали медичну допомогу, а батьки після того, що сталося, відмовляються відпускати школярів у навчальний заклад

Заступник директора Шосткинської ЗОШ №6 змогла зафіксувати агресивну поведінку вчительки, яка не випускала дітей із криками, що атестується. Вона говорила, що є господарем на уроці і погрожувала зателефонувати в міністерство

Діти були залякані і не знали, як поводитися. У підсумку директор школи викликала поліцію. Але правоохоронцям вдалося зайти тільки тоді, коли жінка випустила одного учня у туалет.

"Одні сиділи в такому скам'янілому стані, інші плакали, деякі ховалися, ось так натягували светрики", — розповіла директор

Діти розповіли, що вчитель їх загнала у клас на перерві, а потім закрила. Після пережитого деякі відмовилися йти в школу, куди прийшли у результаті їхні батьки.

"Ми вважаємо, що у неї якісь проблеми або з головою, або з психікою", "Вона неадекватна жінка, психічно неврівноважена, знань жодних вона не дає. Контрольні роботи — всі "коли", — говорили батьки. Як з'ясувалося, сусіди теж скаржаться на неадекватну поведінку жінки.

"Побила одного сусіда, моїй дружині голову сапкою розрубала. Зібрали підписи, вся вулиця зібрала, щоб її перевірити психіатрично — кажуть, таких законів немає", — розповів односельчанин.

Натомість учителька пояснила свою поведінку тим, що не хотіла проходити атестацію, тому що в наступному році не збирається працювати через вік

"Я закрила в цьому випадку на ключ двері, щоб уберегти дітей від розбірок адміністрації школи", — сказала вона.

Вирішувати конфлікт взялася освітня комісія, де звертають увагу на вищу категорію вчительки, її педагогічне звання і солідний стаж. Власну перевірку також проводить поліція. Педагоги обіцяють, що з дітьми жінка працювати вже не буде.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення