Дівчат з бідних родин шахрайським способом виманювали до Італії та продавали

Жертвами сексуальної експлуатації стали дівчата з Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції в Чернівецькій області встановили, що організатором міжнародного каналу торгівлі людьми виступив 28-річний уродженець Прикарпаття, який вже давно проживає в Італії.

"Через соціальні мережі чоловік підшукував молодих дівчат з малозабезпечених сімей. Незважаючи на скрутне матеріальне становище своїх жертв, зловмисник пропонував їм роботу в Італії з високою зарплатою і хорошими умовами праці", – повідомляють в поліції.

Через посередників він виготовляв дівчатам всі необхідні документи для виїзду за кордон і навіть пересилав по 500 євро, щоб увійти в довіру. А коли панянки приїжджали в Італію, зустрічав їх і передавав третім особам для участі в порнобізнесі.

Працівникам поліції вдалося перекрити канал торгівлі людьми і попередити виїзд з України чотирьох дівчат. Крім цього, вони встановили інших постраждалих, яких втягнули в заняття проституцією на території Італії.

Всім жертвам злочинної діяльності надано матеріальну та психологічну допомогу.

Крім цього, відомо, що в серпні минулого року організатора каналу торгівлі людьми оголосили в міжнародний розшук. У лютому поточного року до буковинських поліцейських надійшла інформація з Інтерполу про те, що розшукуваний злочинець перебуває в італійському місті Казерта.

Нагадаємо, за даними ООН, з тисячі чоловік в світі п'ятеро є жертвами сучасних торговців людьми, при цьому одна з чотирьох жертв – дитина. Крім того, жінки і дівчатка складають 99% від числа всіх жертв, зайнятих у комерційній секс-індустрії, і 58% в інших секторах тіньової економіки.

Раніше Міжнародна організація праці повідомляла, що в наші дні використовується рабська праця понад 40 млн осіб. При цьому, за даними Організації, більше 70% людей, залучених до примусової праці, становлять жінки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення