Диверсанти розповзлись по українським містам: дуже проста схема, як їх розсекретити (відео)

В українські міста проникають диверсанти. Інструкцію про те, як при затриманні підозрілих осіб розкрити диверсанта, записав у відео Євген Карась - активіст, учасник російсько-української війни, лідер праворадикальної організації С14.

До українців звернувся Євген Карась — український громадський діяч та активіст, лідер праворадикальної організації С14, учасник російсько-української війни.

"Паляниця, хто, звідки, соцмережі, родичі, відділення monobank, перевірити телефон", - назвав Карась ключові пункти розкриття диверсанта.

Також як додаток можна використовувати допоміжний інструмент - у додатках Play Маркет та Apple є "бази МВС". Там можна практично кожну особу перевірити, ввівши у поле пошуку ПІБ.

Як розкрити диверсанта: схема

"Паляниця"

Росіяни не розмовляють українською, не в змозі вимовити слово "паляниця". Українські військові використовують українську, нехай навіть це буде суржик, але з "паляницею", "Укрзалізницею", "Хортицею" тощо у їх вимові проблем немає. Диверсантами можуть бути мешканці ОРДЛО або українці за походженням. З українською вимовою проблем у них не буде, тому їх треба перевіряти за іншою схемою.

Ось так це працює в реалі:

"Ім’я, родичі, місце проживання, соцмережі"

Диверсанти приховують дані про себе. Для початку треба питати про те, звідки підозріла особа. Місто зазвичай назвуть не Київ, адже жителі столиці не будуть знати вулиці іншого міста і не зможуть перевірити дійсність. Якщо він схожий на мирного - запитуйте будь-яку банальну інформацію: де знаходиться аптека, певний супермаркет, школа абощо.

"Де ви мешкаєте?", - доречне таке питання для перевірки, російськомовні не зрозуміють його.

Обов’язково треба звірити ім’я та дані у соцмережах. Диверсанти завжди кажуть, що видалились з соцмреж, адже війна. Так само не можна перевірити диверсанта за акаунтами рідних чи друзів. Відповідно, якщо у чоловіка віком до 40 років немає батьків, брата, сестри, тітки тощо, і їх не можна перевірити у соцмережах, як і самого підозрілого, варто насторожитись.

Відділення Monobank та поповнення без комісії

Навряд чи диверсанти знають, що поповнити рахунок у монобанк без відсотків можна лише через платіжні термінали IBox. Крім того, вони навмання скажуть, що головний офіс Monobank у столиці, а насправді жодного офісу не існує.

Тож можна задати підозрілій особі два питання: де поповнити без відсотків монобанк, або де розташований центральний офіс монобанку.

Перевірка інформації у смартфоні

Якщо мова йде про людину без зброї підозрілого вигляду, треба перевіряти телефон. Адже така особе може виявитись коригувальником. У першу чергу треба перевірити: соцмережі, повідомлення, останні дзвінки. Логічно, що месенджер не може бути пустим. Так само як людина не може не згадати принаймні пароль або від пошти, або бодай від одного зі своїх акаунтів у соцмережах. Але найголовніше, що видає диверсанта, історія пошуку в браузері.

Увага! Відео містить ненормативну лексику

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення