Диверсії можуть початися у нас: експерти спрогнозували розвиток подій після вбивства "Мотороли"

 Вести.UA

На думку генерала армії України Миколи Маломужа, замах на Арсенія Павлова, відомого як Моторола, готувалося давно.

"У цій ситуація насамперед зацікавлена Росія, оскільки вони прийняли жорстку позицію щодо виконання політичної частини (Мінських угод, - прим. авт.) тільки після безпекової, але зараз немає важелів впливу на Україну. Ситуація загострюється навмисно - для зриву процесу. З допомогою Мотороли зручно звинуватити Україну перед Заходом у зриві угод, в тому, що ми вдаємося до терористичних методів і порушили режим тиші", - сказав Маломуж.

У свою чергу, комбат і нардеп від "Народного Фронту" Євген Дейдей розповів, що вбивство Мотороли - чергова провокація.

"Це може бути московський план, щоб посилити обстріл на підконтрольних територіях. Обстріл збільшаться і прямого контакту буде побільше - посилиться лінія фронту, стануть частіше обстрілювати з артилерії. За фактом, це черговий привід загострити ситуацію. Можливо, це пов'язано з виборами - у них не вийшло просунути це рішення політичним шляхом, вони можуть спробувати взяти змором", - сказав Дейдей.

"Ми не знаємо точно, хто насправді міг його ліквідувати - чи це була зачистка ФСБ, чи розборки між бойовиками - офіційних заяв ми про це поки не почуємо. Думаю, на політичний момент це особливо не вплине. Єдиний плюс для нас у тому, що у президента відкривається вікно для дипломатичних можливостей. Є шанс знову підняти питання про Нормандськbq, Нюрнберзьcький формат, і, сподіваюся, він їм скористається", - розповіві нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук.

16 жовтня росЗМІ повідомили, що в Донецьку в результаті вибуху був убитий один з ватажків самопроголошеної ДНР Арсеній Павлов (Моторола). Згідно з попередньою інформацією, в якості вибухівки був використаний пластид, а бомбу закріпили на тросі ліфта.

Павлов - уродженець Республіки Комі (Росія). Брав участь у проросійських мітингах у Харкові в березні 2014 року. На Донеччині очолював батальйон бойовиків "Спарта" і хвалився вбивством 15 українських військовополонених.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення