Дивились "Зірку" в "георгіївських стрічках": стало відомо про обурливу ситуацію в АТО

Військове начальство однієї із бойових бригад у зоні АТО не приховує свого російського походження і проросійських поглядів.

Про це в ефірі Обозреватель. LIVE заявив військовий експерт Олексій Арестович.

"Ось зараз я цікавився ситуацією на фронті. Не буду говорити, яка бригада, але її командир родом із Владивостока, а начальник штабу - Краснодарського краю. Бригада не воює, коли вони там на місці. Тільки він поїхав кудись - бригада тиждень стріляє, всі страшно задоволені. Коли повертається - знову сидять, тому що прекрасно знають", - розповів він.

За словами Арестовича, обурення військовослужбовців бригади викликало святкування начальством 9 травня.

"Один мій знайомий зайшов у бліндаж, де сиділо все це начальство, і на 9 травня вони дивилися телеканал Зірка, мало не плуталися у георгіївських стрічках, розливали горілку і говорили наші діди воювали. Це полковник української армії! Командир бригади. Бойова бригада стоїть на нулі в дуже важливому місці. Що з такими речами робити " - обурився експерт.

Він також зазначив, що подібний колабораціонізм повинен жорстко припинятися.

"Потрібні відповідні кадрові висновки. Але українське суспільство побудоване так, що, наприклад, така річ як кум або людська симпатія, вони часто-густо перемагають в питанні національної безпеки. І якщо це побутове, ваша сусідка любить Путіна, то це одне, а коли командир бойової бригади, то це - інше. З бабусями боротися може не потрібно, а ось з лідерами бабусь, тут потрібно працювати як ізраїльтяни. Людина сіла у машину і вибухнув підголівник, якщо ми не можемо законним чином з цим впоратися", - зазначив Арестович.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення