Для безвізового режиму з ЄС залишилося прийняти закон про недискримінацію секс-меншин

 ТАСС

Верховна рада прийняла майже всі закони, необхідні для введення безвізового режиму України з Європейським союзом, заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Вжиті всі ключові закони, необхідні для лібералізації візового режиму, крім одного. Нам належить внести уточнення в Трудовий кодекс, згідно з яким при працевлаштуванні забороняється будь-яка дискримінація," - сказав Луценко.

"Вісім європейських країн вимагають, щоб в кодексі було уточнення за ознакою сексуальної орієнтації. Я думаю, парламент повинен піти на це" - додав він, маючи на увазі вимога внести до Трудового кодексу уточнення про заборону дискримінації секс-меншин.

Раніше, 5 листопада, за цю поправку проголосували лише 117 депутатів Верховної ради при 226 необхідних. У першому читанні депутати проголосували сьогодні за законопроект про негайний розгляд судами позовів про примусове видворення або затримання іноземців та осіб без громадянства. Всі решта з 13 законопроектів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС, Верховною радою прийняті

Зокрема, затверджено закони про арешт майна будь-яких осіб при його використанні в якості доказів у кримінальному провадженні, про застосування спеціальної конфіскації отриманого злочинним шляхом майна. Депутати також ухвалили закон про обмеження Служби безпеки України повноваженнями з проведення досудового розслідування злочинів у сфері національної безпеки і оборони і пов'язаних з тероризмом. Крім того, в цілому Рада затвердила законопроект про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Україні необхідно до 15 грудня ввести в дію 13 законів, які повинні забезпечити країні безвізовий режим з Європейським союзом.

Сьогодні в Брюсселі планувалася зустріч посадових осіб ЄС-Україна щодо візового діалогу, але вона перенесена з технічних причин.

За неофіційними даними, це може бути пов'язано з неготовністю України вести діалог щодо лібералізації візового режиму, оскільки Рада не прийняла всі необхідні закони. Коли парламент голосуватиме за поправки в Трудовий кодекс про секс-меншини, а також у другому читанні за закон про негайний розгляд судами позовів про примусове видворення або затримання іноземців та осіб без громадянства, поки не відомо. У той же час напередодні президент України Петро Порошенко запевнив, що весь "безвізовий" пакет буде прийнятий до кінця поточного тижня

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення