"ДНР" підтягнула танки і зенітки до Маріуполю

Розвідка України і дані спостерігачів місії ОБСЄ підтверджують порушення умов відведення озброєнь від лінії зіткнення з боку бойовиків на Донбасі, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузянік.

Сьогодні в Донецькій області, зокрема, в Артемівському районі починається реалізація другого етапу відводу від лінії розмежування танків, гармат до 100 мм і мінометів. У той же час, місія ОБСЄ оприлюднила звіт з доказами порушення умов відведення озброєнь з боку бойовиків. БПЛА спостерігачів зафіксував скупчення військової техніки і озброєння на територіях, підконтрольних т.зв. "ДНР" на маріупольському напрямку", - сказав Мотузянік.

Мотузянік зазначив, що це, зокрема, два танки в районі селі Безімянное, 26 танків і одна зенітна установка "Стріла 10 М" біля села Солнцево, 3 танка біля села Мічуріне, а також самохідна артилерійська установка "Гвоздика" біля сіл Петрівське та жовтні .

Крім того, бойовики також спробували "заглушити" безпілотник спостерігачів.

"Цю інформацію також підтверджує українська розвідка. Незважаючи на численні заяви ватажків бойовиків про готовність до відведення, противник все ж намагається заховати важку техніку в прифронтовій зоні. Росія не припиняє військову і матеріально-технічне забезпечення маріонеткових режимів на окупованій території, продовжується забезпечення бойовиків, зміцнення позицій НВФ, противник веде розвідку, російські спецслужби і військові регулярно проводять роззброєння і арешти бойовиків, що не узгоджується з поточною діяльністю ватажків бойовиків", - підкреслив Мотузянік

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення