До 6 січня на західному кордоні України будуть величезні черги

 Канал 24

Сьогодні на західному кордоні України на пропусках «Шегині» та «Краковець» величезні черги. Станом на 14:00 на прикордонному пропуску «Шегині-Медика» було більше 100 машин, а от на пропусках «Краківець-Корчова» – більше 300.

Черга розтяглася до кілометра.«Вся ця черга через людей, які мають машини на 5-денній реєстрації. Вони востаннє перетинали кордон 24 числа, і от 5 днів минає сьогодні. Вони мусять перетнути кордон сьогодні – інакше буде штраф. Тому саме ці автівки зробили такі величезні черги», – розповідає прес-секретар Мостиського прикордонного загону підполковник Іван Галкін.

Олексій і Соломія із Франківщини в Польщу їдуть до родичів. У них українські номерні бляхи, та доведеться стояти в спільній черзі.

«Це просто якийсь жах. Ми тут з 5 ранку і навіть не уявляли, що таке буде. Ми не взяли ані їсти, ані одяг потепліший. Добре, що хоч туалети на заправках є. Фактично ми тут 6 годин, а нам ще пів Польщі треба проїхати», – скаржиться Олексій.

Втім за годину подружжя опиняється по той бік кордону. Прикордонники запевняють, що намагаються допомогти туристам та людям із дітьми, адже їм доведеться найважче.

Величезні черги на Шегинях та Краківці будуть ще до обіду 31 грудня. А потім відновляться 2 січня і аж до православного Святвечора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення