До підозри Зайцевій додадуть ще один факт

У Харківській поліції заявили, що підозрюваній в скоєнні смертельної ДТП на вулиці Сумській Олені Зайцевій не будуть перекваліфіковувати кримінальне провадження, а лише буде уточнена підозра.

Про це заявив на брифінгу глава ГУ НП в Харківській області Олег Бех, передає 112.ua.

"Зазначений факт (підтвердження наявності опіатів в організмі затриманої – ред.) лише обтяжує відкрите провадження по ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Єдине – підозра буде уточнена. Туди ж будуть внесені інші дані, які будуть отримані в ході розслідування", - зазначив він.

За словами Беха, експерти наразі встановлюють, чи приймала Зайцева якісь препарати і якщо так, то в якій кількості.

"Ми працюємо над цим питанням, перевіряємо ліки, які їй надавалися. Будемо встановлювати, скільки саме. І лікарів відповідно до запитів. Після того, як всі ці запити зійдуться, будуть допитані фахівці, зокрема лікарі. І, відповідно, ми також надамо юридичну оцінку вже в даній ситуації", - підкреслив глава харківської поліції.

Він зазначив, що зараз в слідчу групу по даній справі входять 14 осіб, який займаються розбором ситуації по обом учасникам ДТП - водіям Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. І за підсумками розслідування можуть уточнити їх статус.

Також Бех сказав, що правоохоронці перевірять другого водія Volkswagen Геннадія Дронова на причетність до служби в СБУ.

Зараз слідство очікує результатів автотехнічної (найважливішої) експертизи. Вони будуть через 10 днів.

Нагадаємо, 18 жовтня пізно ввечері в Харкові на перетині Сумської та провулку Мечникова зіткнулися Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, після чого "японець" вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. В результаті наїзду п'ятеро людей загинули, шестеро - постраждали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення